vibes

a0042479536_10

Live in Luxor
Live in Tivoli
Live in de Melkweg
Live tijdens de Vierdaagse
Live in de Oosterpoort

And coming back for more. Inmiddels heb ik New Cool Collective vijf keer live gezien. In de vierde klas koos ik Bring it on op de cover, bij nummer 2 was ik om: Coming back for more. Dit was dus bigband (!), in het spel der verleiding met de vocals van Geike Arnaerts (Hooverphonic) en een veelheid aan soul/jazz/latin/nineties vibes. Twee jaar later vond ik het nog steeds zó cool, dat ik mijn muziekklas smeekte om er collectief een spectaculaire eindexamen cover van te maken. Met dwarsfluit en alles.

New Cool Collective is Nederlands bekendste jazzcollectief en ontsproot uit een Soul Kitchen sessie tussen Benjamin Herman en DJ Graham B. Acht was het winnende cijfer en de standaardformatie zou vanaf dat moment bestaan uit Joost Kroon, Frank van Dok en Jos de Haas (percussie), Willem Friede (piano), Leslie Lopez (bas), Rory Ronde (gitaar) en David Rockefeller (trompet). En Benjamin Herman op saxofoon.

‘Benjamin Herman blijft altijd aardig’, kopte de Volkskrant vorige week nog. I’m not surprised. Zijn  band maakt knetter goede jazz die succesvol, pretentieloos en dansbaar is: alleraardigst. De lange lijst van zegevierende samenwerkingen (en prijzen) is daar een afspiegeling dan wel gevolg van, met artiesten van binnen en buiten het genre, als Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis en Georgie Fame.

De laatste samenwerking is met zanger Mark Reilly, bekend van Matt Bianco (Y E S). The things you love heet hun nieuwe programma én uitgebrachte EP. Vanaf 20 november touren ze door Nederland.

Kijk zondagmiddag naar DJAZZ voor anderhalf uur New Cool Collective. En ga vervolgens voor live. Weekend, have a nice one!

Comments are closed.