And the nominees are..

Ieder jaar reikt de Gaudeamus Muziekweek een prijs uit aan een aanstormend compositietalent onder de 30 jaar. De gelukkige winnaar gaat naar huis met een opdracht ter waarde van €5000 euro en een goede carrière boost. Voor het zover is zijn tijdens Gaudeamus van iedere genomineerde drie composities te horen.

Maar wie zijn die nieuwe aanstormende componisten eigenlijk? Iedere dag een van de vijf nominees op 24classics! Vandaag:

David Bird
David Birds eerste creatieve uitlaatklep was de computer. Hij groeide op in een huis gevuld met deze machines, zijn ouders waren beide grafisch ontwerper. Door deze omgeving, kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met audio software en productie technologie.

Quote
“De computer is eigenlijk een soort steunkruk, het toont je onzekerheden. Je herhaalt en gebruikt vormen soms te makkelijk. Ik probeer altijd erg kritisch na te denken over die verhouding.”

Nog iets anders?
Hij werkte een groot deel van zijn leven aan de culturele geschiedenis van de pianola, die hij interpreteerde als de grootvader van de computer.

David op Gaudeamus
Late Night
Sand in an hourglass
Saturday Night Live

David

 

Comments are closed.