Odd pearls

Een programma op basis van Facebook-likes, muzikale tweets van 140 seconden en YouTube-commentaren op stokoude Bachuitvoeringen?
Why not, dachten Judith Steenbrink (viool) en onze eigen Baroque-expert Tineke Steenbrink (orgel). Ze werkten meer dan anderhalf jaar samen met Diederik Rijpstra (componist/trompettist). Daaruit ontstond het programma Odd Pearls dat in september 2014 in het Orgelpark in première ging en daarna oor Nederland tourde. De uitvoering van 10 september is de ‘dernière’. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Rijpstra een aantal nieuwe stukken. Hiervoor dook hij dieper dan ooit de barokmuziek in: het werd een zoektocht naar eeuwenoude stemmingen, improvisatietechnieken en uiteraard een beetje contrapunt.

Don’t miss out!

Odd Pearls

Zaterdag 1o september
Orgelpark, Amsterdam

oddpearls_flyera5-1 x SMEL


Comments are closed.